Andere paden inslaan

vrijdag 6 maart 2020
Wel dat inslaan is nog niet zo eenvoudig. (Zie dameruil met vooraf een gemene loperzet, niet om te winnen maar voor tijd te rekken. 00:30 uur na 70 zetten remise. Karel geen materiaal meer maar....op de promotie van een laatste pion van Rien viel de vlag. De zwaartste battle van Karel dit jaar met weer een houdinihalen act zoals Paul Thissen Karel zijn ontsnappingen noemt.

1. d4:e6 2. c4:Lb4!?. Gespeelt door Giri een jaar geleden. Het andere pad!
Enkel zet 2 is belangrijk en is kennis van theorie direct afgelopen, punt! Schaken nu!

Een spannende partij waarbij Karel Rien remise aanbood op zet 33. Rien had nog 1 minuut en 30 sec. Toch Rien haalde de 40 zetten en ging in diep gepeins en vond een winnende variant. Maar.......wederom tijdnood voor Rien met een super tegenspel van zwart. Dit om de tijdnood nog groter te maken. Kijk en huiver.
Rien had moeten winnen maar oude mannen (eigen woorden van Rien) hebben tijd nodig en dat raakte op. Dus als je denkt dat je voor zwart nog wat ziet dan kom je bedrogen uit, enkel een houdinihalen act lost dat op!

Als de Dame zich verplaats gaat het mat! Toch 43. Lxf3 ligt voor de hand. Maar dat verwacht Rien en dan wint hij alsnog. Daarom......43.Ld1+ Slecht maar tijd tikt......Nu weer denken. 44.Kh3: Lxf3 45.Pxf6:Lxh5. 46.Pxh5 en de stelling is niet meer te houden voor zwart. 28 seconden nog! Na nog vlug heel wat zetten verdween alles van het toneel (niet de omstanders) en zoals geschreven met de promotie naar een witte dame was de vlag gevallen (witte dame lag even bewusteloos op de grond, hé dat snelschaken!) en zwart heeft geen materiaal. Remise.