Lezing Sopiko Guramishvili

maandag 13 maart 2017
Op zondag 5 maart gaf Miss Tactics Sopiko Guramishvili een lezing/training in Landgraaf, op uitnodiging van SV Schaesberg. Thema van de middag was "actief spel". Sopiko maakte gebruik van een aantal partijen die ze onlangs zelf speelde tijdens het wereldkampioenschap voor vrouwen in Teheran. De partijen lieten duidelijk zien hoe je actief kunt spelen en daarmee de partij naar je hand kunt zetten.

Ruim 30 personen waren van heinde en verre naar Het Streeperkruis gekomen om de training/lezing bij te wonen. Er waren deelnemers van over de Duitse grens en enkelen waren zelfs uit Eindhoven gekomen voor de lezing. Een drietal aanwezigen zagen hun actieve deelname aan de training beloond met een maand gratis lidmaatschap van Chess24.com, een van de populairste schaaksites van dit moment. Sopiko kende de prijzen toe aan Ajan Smit van de Heerlense Schaakvereniging, Roger Hünen van SV Voerendaal en aan de jongste deelnemer Kevin Deider van SV Schaesberg.

Sopiko Guramishvili is Internationaal Meester. Ze speelt regelmatig grote toernooien, maar is ook bekend als trainer. Op Chess24 geeft ze regelmatig trainingen en live commentaar bij toernooien. Bezoekers van die site kennen haar als Miss Tactics, de tegenhanger van Miss Strategy Anna Rudolf. In Nederland is Sopiko ook bekend als echtgenote van Grootmeester Anish Giri, de huidige nummer 10 van de wereld.

Deelnemers aan deze training kunnen de gebruikte partijen, met analyse van Sopiko, opvragen via lezing@svschaesberg.nl.